Wat is het jeugdcorso?

Het jeugdcorso is de jongere en kleinere variant van het ‘grote’ bloemencorso. Alle creaties en ideeën zijn welkom, zolang je minimaal 10 dahlia’s gebruikt. Voor ouders en familie geweldig om naar te kijken, voor jou de ultieme manier om alvast je wagenbouw- en figuratietalent te ontwikkelen.

Bouw je eigen wagen

Lijkt jou dat ook zo leuk; een eigen wagen maken, strijden om de ereprijs en een groot publiek dat speciaal naar jouw creatie komt kijken?! Dan is het jeugdcorso op zaterdag 16 september echt iets voor jou! Het leuke is dat je veel dingen leert die je later bij het grote corso goed kunt gebruiken. Daarbij kun je denken aan:

  • nadenken over een thema
  • een slimme constructie in elkaar zetten
  • kranten plakken, verven en bloemen prikken
  • samenwerken in een groot team
  • taken verdelen

Omdat de COV de bouw van een bloemenwagen wil stimuleren stelt ze in 2017 een aantal gratis wagenonderstellen beschikbaar. Bovendien mag je tot 5000 bloemen aanvragen. Durf jij de uitdaging aan?

Minimaal 10 dahlia’s

Wil je ook meedoen aan het jeugdcorso, maar is een eigen wagen bouwen nét een stap te ver voor jou? Wees gerust: je mag al meedoen met het jeugdcorso als je creatie minimaal 10 dahlia’s bevat. Lijkt het je leuk om mee te doen? Klik dan hier om je op te geven!