Prijzen

duitslandSengelandtrijd om de eer
Het competitieve element draagt bij aan de kracht van het bloemencorso van Sint Jansklooster. De veertien deelnemende groepen strijden om vijf prijzen. Deskundige juryleden kennen deze toe. Een korte uitleg over de strijd om de eer:

Ereprijs
De belangrijkste prijs van het bloemencorso is de ereprijs. Deze vormt de overall-beoordeling van het evenement. Zeven juryleden kijken naar de algemene indruk tijdens de rondgang en de uitwerking van het idee. Daarnaast zijn vormgeving, opbouw en indeling van de corsowagen van belang. Ook hecht de jury veel waarde aan bewegende onderdelen, afwerking en kloppende verhoudingen.

Figuratieprijs
Het theater op de corsowagens speelt een aanzienlijke rol bij de algemene indruk tijdens de rondgang. De laatste jaren is deze figuratie uitgegroeid tot het decor van choreografie, musical en toneelvoorstelling. Het theatergedeelte wordt daarom afzonderlijk beoordeeld. De jury beoordeelt tjdens de avondrondgang en tijdens het corsofestival specifiek op  zaken als de aankleding, inleving en fysieke vaardigheden van de figuranten.

Belichtingsprijs
Tijdens het avondcorso doen alle corsowagens sfeervol belicht hun rondes. Dit zorgt voor sprookjesachtige taferelen. Het bouwwerk met de meest spectaculaire innoverende belichting ontvangt de belichtingsprijs. Van belang hierbij vindt de jury dat ook alle details in het schemerdonker goed te zien zijn voor publiek.

Publieksprijs
Het publiek kijkt doorgaans met hele andere ogen naar het bloemencorso dan de juryleden. Daarom zijn het de bezoekers die de einduitslag van de publieksprijs bepalen. U kunt uw stem per sms uitbrengen, de sms-codes vindt u in de corsogids.

De Gouden Dahlia
Deze prijs komt tot stand door beoordeling van de corsogroepen zelf. Het blanco formulier voor het invullen van de punten en een korte toelichting hoe men tot deze punten is gekomen, wordt één week voorafgaand aan het corso gemaild aan de corsogroepen. Het ingevulde formulier moet uiterlijk 1 september na het corso worden ingeleverd bij de voorzitter van de CC (bij voorkeur per mail). De prijs zal worden uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in september.