Spandoek Corso moet vragen wegnemen bij toeristen

De enorme bouwtenten die in aanloop naar het Corso in de omgeving van Sint Jansklooster verschijnen trekken altijd veel bekijks. Veel voorbijgangers die niet uit de buurt komen vragen zich regelmatig af: “Wat doet die tent daar toch?”. Met nieuwe spandoeken wil de Christelijke Oranje Vereniging (COV) antwoord geven op deze vraag.

Bij tien bouwlocaties komen daarom vanaf deze week grote spandoeken te hangen. Op deze manier krijgen voorbijgangers een indruk wat er in de tent of schuur wordt gebouwd. Iedere groep heeft een doek met daarop een foto van een gebouwde wagen uit het verleden. Daarnaast vormt het doek tevens een uitnodiging om in augustus het eindresultaat te komen bewonderen.

De doeken bij de wagenbouwers zijn een aanvulling op het huidige spandoeken-campagne van de COV. In de wijde omgeving van Sint Jansklooster hangen in aanloop naar het Corso tientallen aankondigingen. De reusachtige promotie-dahlia bij de Krieger vormt de kers op de taart van deze campagne.

Net als vorig jaar wil de COV ook de Chinese toeristen uit Giethoorn welkom heten bij het Corso. Daarom staat in het centrum van Giethoorn ook een spandoek met de aankondiging in het Chinees.

De 50e editie van het jaarlijkse Bloemencorso in Sint Jansklooster wordt dit jaar gehouden op vrijdag 17 augustus. Op zaterdag 18 augustus zijn de dahliareuzen ook te bewonderen tijdens het Corsofestival. Meer info: www.corsoklooster.nl