Sint Jansklooster vindt bloem(en)rijk alternatief voor afgelast corso

Om in augustus toch nog het corsogevoel in het dorp te krijgen is het plan opgevat om dit jaar dahlia-mozaïeken te maken. De activiteitencommissie van de Christelijke Oranjevereniging heeft in samenspraak met de bloemencommissie bekeken hoeveel bloemen er in augustus geleverd kunnen worden.

Alle dahlia-kwekende groepen reageerden enthousiast op het nieuwe plan en werken graag mee aan de nieuwe activiteit. Want ondanks dat het corso niet doorgaat vanwege corona, zijn alle dahliaknollen wel in de grond gezet. Iedereen krijgt de gelegenheid om mee te doen, de AC hoopt ook vooral in het buitengebied op enthousiaste deelname. De straatversiering gaat dit jaar wel gewoon door dus verwacht de COV dat veel buurten de combinatie maken tussen straatversiering en mozaïeken. Ook corsogroepen of enkele huishoudens kunnen zich inschrijven.

Het is de bedoeling dat de mozaïeken op zaterdag 15 augustus om 12.00 uur gereed zijn. Die zaterdagmiddag is er een fietstocht langs alle tentoongestelde creaties. Het fietsende publiek bepaalt uiteindelijk wie er vandoor gaat met de prijzen.

Er wordt gestreden in drie categorieën: 1.22 bij 1.22m en 1.22 bij 2.44 en de grootste 2.44 bij 2.44 m. Richtlijn is dat ieder mozaïek een lijst heeft, 30 centimeter (op pootjes) boven de grond staat en verlicht is.

De COV stelt pakketten samen voor de drie categorieën, deze kan men tegen een vergoeding kopen. In dit pakket zitten de houten platen, de benodigde dahlia’s en lijm. Inschrijven kan vanaf heden via ac@corsoklooster.nl, de inschrijving sluit op 1 augustus. Eenmalig wordt er ook een thema gekoppeld aan de straatversiering: 75 jaar vrijheid. Ook hiervoor kan worden opgegeven via de mail.