Sint Jansklooster bouwt massaal aan dahliamozaïeken

“We hadden niet verwacht dat er zoveel dahliamozaïeken gemaakt gaan worden. In de derde week van augustus zijn er namelijk 64 kunstwerken te zien in Sint Jansklooster”, vertelt Hoege Heetebrij, voorzitter van de COV.

Toen bekend werd gemaakt dat het corso helaas niet door kon gaan, werd gezocht naar een plaatsvervangend alternatief. Naast de corsoplaatjes-actie werd er ook naar een alternatief gezocht om toch met bloemen te kunnen werken. De dahlia’s waren tenslotte al gepoot. Om het beeldbepalende evenement toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, worden in augustus mozaïeken gebouwd. 

 

Op bijna 40 locaties in en rondom het dorp zijn vanaf halverwege augustus prachtige kunstwerken van dahlia’s te zien. De afgelopen weken kon men zich hiervoor opgeven. “Veel mensen doen mee, niet alleen corsogroepen maar ook bijvoorbeeld buren of vriendengroepen. Zo houden we het corso-gevoel deze zomer in het dorp”, meldt Wim Odink namens de organisatie.

 

De dahliaschilderijen worden gemaakt op een houten plaat met daaromheen een lijst. Binnen de lijst maakt men een kunstwerk, afgebeeld met bloemen. Ze staan vanaf 15 augustus in het dorp, in de avonduren worden deze prachtig verlicht. Per auto of fiets kan men kosteloos een rondgang maken om al het moois te aanschouwen. Iedereen die de kunstwerken komt bekijken kan ook stemmen op de mooiste creatie. Firma A. de Jonge v.o.f. stelt de prijzen beschikbaar voor de winnende deelnemers.