Ruim 2000 bezoekers voor Kloosterse dahliamozaïeken

De COV in Sint Jansklooster stond toch wel even te kijken toen er zaterdag enkele duizenden mensen door het dorp fietsten om de dahliamozaïeken te bewonderen. “Drukker dan verwacht, maar dat is heel mooi. Er zijn zelfs bezoekers uit het buitenland en uit andere corsoplaatsen zoals Zundert en Lichtenvoorde”, merkt Wim Odink op namens de COV.

Dit weekend kon men genieten van ruim 60 dahliaschilderijen die in- en rondom het dorp stonden. Daarvoor werden meer dan 150.000 dahlia’s geplukt. Ondanks dat het in het begin geen storm liep met aanmeldingen, werden in de laatste week van de opgave veel mensen enthousiast. Op die manier werd het corsogevoel toch nog een beetje beleefd in het dorp.

Het publiek was overigens de jury. Per stemformulier kon men de favorieten aankruisen. De winnaars ontvingen een geldprijs, mogelijk gemaakt door de firma A. de Jonge. Bij de kleine mozaïeken was het corsogroep After Nero’s die won met de creatie ‘Kwik, kwek en kwak’. In de middelste categorie won de familie Buffinga met ‘Zo trots als een pauw’. Het Melkmeisje won de eerste prijs bij de grootste mozaïeken. Maker Jarno Rook meldt achteraf: “Lang geleden dat we zo hoog zijn geëindigd in augustus.” Lachend doelt hij hiermee op de noteringen van zijn corsogroep. Al met al blikken deelnemers en de COV terug op een geslaagde vervanger van het grote corso. De volgende activiteit van de COV staat 19 september op de kalender: het jeugdcorso. De theaterwandeling wordt 17 oktober gehouden, mits de omstandigheden het toelaten.