Opnieuw 1000 euro voor corsobouwers

Sint Jansklooster –  De twaalf deelnemende wagenbouwgroepen van het Corso Sint Jansklooster krijgen ieder een bijdrage van 1000 euro. Dit heeft voorzitter Hoege Heetebrij bekend gemaakt tijdens de voorjaarsledenvergadering van de Christelijke Oranje Vereniging.

De winstuitkering richting de bouwers is mede te danken aan het groeiende bezoekersaantal. “Vorig jaar hebben we een groei gezien in de bezoekersaantallen. Er kwamen meer dan 1000 extra toeschouwers”, merkte Heetebrij op, die vorig jaar de voorzittershamer overnam van zijn vader Marten. De financiële bijdrage gaat volledig op in de realisatie van de dahliareuzen die op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus te bewonderen zijn in het dorp.

Verder maakte Heetebrij bekend dat Henri Stam uit het hoofdbestuur stapt. Hij blijft wel betrokken binnen de corsocommissie maar draagt zijn bestuursrol over aan de 23-jarige Aline Mooiweer. De 20-jarige Robert Jansema wordt ook toegevoegd aan het inmiddels volledig bezette hoofdbestuur. Hij vervult hiermee de vacature van bestuurslid uit de PR-commissie.

De COV maakt zich achter de schermen gereed voor de feestweek van mei. Hier worden onder meer de maquettes van het corso gepresenteerd en staan er tal van activiteiten op het programma zoals Klooster Culinair, de bingo, een obstakelrun en de toneelavond. De feestweek wordt afgesloten met Klooster Live, een muziekspektakel met meerdere live bands in de feesttent. Een volledig programma volgt later.