Omroep Max cancelt bezoek aan Corso Sint Jansklooster

Omroep Max heeft haar toezegging om een uitzending te maken van het Corso Sint Jansklooster verbroken. Egbert Lassche namens de Christelijke Oranje Vereniging: “Deze week stelde Omroep Max harde eisen aan de cofinanciering, waarbij de COV nog maar een deel van het totaal benodigde bedrag voor 100 % toegezegd had gekregen. Omroepbaas Jan Slagter cancelde deze week, op basis van deze onzekerheid, de overeenkomst.”

De COV is erg teleurgesteld in de gang van zaken, maar kon en wilde niet de bijbehorende financiële risico’s nemen. “We hebben ongelooflijk veel tijd en energie zitten in deze beoogde tv-registratie. Met fondswerving, subsidie gesprekken, maar ook in de besprekingen met Max. En het is best frustrerend dat het nu niet doorgaat”, aldus pr-commissie lid Egbert Lassche, die ooit Omroep Max binnen haalde en alle jaren ook de financieringen ervoor rond kreeg.

“Gelukkig hebben we RTV Oost wel bereid gevonden om ons corso op TV uit te zenden. Ook is het Corso live te zien via Facebook van Corso Sint Jansklooster en RTV Oost. Daarnaast wordt een samenvatting van het evenement zaterdag uitgezonden op de regionale omroep om 18.25 uur, 20.25 uur, 22.25 uur en 0.25 uur. Zaterdag 25 augustus om 16.05 wordt een herhaling van Corso Sint Jansklooster 2016 uitgezonden op NPO 2.

Het 50e Bloemencorso in Sint Jansklooster wordt gehouden op vrijdag 17 augustus om 14.00 uur en 20.00 uur. Zaterdag 18 augustus zijn de creaties te bewonderen tijdens het Corsofestival. Ook wordt zaterdag een tentoonstelling gehouden met als onderwerp 50 jaar Bloemencorso Sint Jansklooster. Meer info en tickets: www.corsoklooster.nl