Olympia wint Corso Sint Jansklooster 2019

De corsogroep Olympia heeft de 51e editie van het Corso Sint Jansklooster gewonnen. De vakjury gaf de meeste punten aan de wagen ‘Ukai’. Alliance greep net naast de ereprijs en werd tweede met ‘Marionetten’. The Next werd derde met ‘Te Water’.

Deze drie wagens staken volgens de jury duidelijk uit boven de andere deelnemers. Na het podium volgden Symboliek, Fun Fun en Goas op de plaatsen vier tot en met zes.

“Net op tijd klaar”
Na een aantal hectische dagen konden twaalf corsogroepen hun wagen op het parcours presenteren. De laatste groepen waren ook dit jaar weer traditiegetrouw in de vroege ochtend klaar, waarna de rit naar Sint Jansklooster begon. Alleen die route levert al schitterende beelden op. Voorzitter Hoege Heetebrij spreekt, ondanks veel stress bij corsobouwers in de laatste periode, van een prachtige editie: “Vooral in de laatste weken is er nog keihard gewerkt om alles voor mekaar te krijgen. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen.”

Brede televisie aandacht
Naast de live-uitzending van RTV Oost zijn er ook opnames gemaakt die later terug te zien zijn op SBS 6. Naast een halfuur durend programma over de voorbereidingen wordt er ook een uitzending gemaakt over de rondgang. “Dit is de kers op de taart geweest voor onze pr-commissie. Het corso weer op landelijke televisie was voor ons echt het hoogst haalbare”, legt Egbert Lassche uit. Liefhebbers kunnen 7 september om 15.30 uur en 14 september om 15.30 uur afstemmen op de zender van John de Mol. Herhalingen zijn op 8 en 15 september om 11.00 uur.

Vlak voor het avondcorso, het grootste verlichte corso ter wereld, maakte Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, de winnaar bekend. Nadat hij de nummers 12 tot en met twee had opgenoemd, was duidelijk dat Olympia de winnaar was. E. Lok werd eerste in de categorie allegorische wagens.

Uitslag van ’s werelds grootste verlichte bloemcorso:

Ereprijs:          Olympia          5540 pt

2                      Alliance           5230 pt

3                      The Next         4970 pt

4                      Symboliek       4430 pt

5                      Fun Fun           4290 pt

6                      Gaos                4280 pt

7                      PODB               4060 pt

8                      After Nero’s    3660 pt

9                      Forza               2920 pt

10                    Hebbes            2390 pt

11                    Kluitenberg     2350 pt

12                    Deurgoan        2320 pt