Meer dan 30 creaties bij jeugdcorso Sint Jansklooster

Zaterdag 21 september organiseert de Christelijke Oranje Vereniging (COV) Sint Jansklooster de derde editie van het vernieuwde Jeugdcorso. De activiteitencommissie heeft 34 startnummers uitgeschreven aan de lokale jeugd.

Sinds 2017 wordt het Jeugdcorso niet meer op de donderdag voor het grote Corso gehouden, maar in het derde weekend van september. De COV verschoof het evenement in de hoop dat er meer animo voor Jeugdcorso zou komen. De verplaatsing bleek een schot in de roos gezien het hoge deelnemersaantal en het vele publiek dat het Jeugdcorso de afgelopen edities trok.

De loopgroepen en wagens stellen zich om 15.30 uur op bij restaurant Het Wapen van Utrecht. Vervolgens trekt de stoet, na startschot van wethouder Trijn Jongman, via de Kloosterweg richting de Molenstraat. Via de Bonkenhaveweg rijden ze vervolgens weer naar het startpunt aan de Monnikenweg. 

De muzikale omlijsting is in handen van Jong Advendo uit Sneek, jeugdkorps Showband Urk en het Jong van Limburg Stirumkorps uit Wezep. Dankzij de aanwezige horeca is het na afloop goed vertoeven in- en rondom de feesttent aan de Monnikenweg. Om 18.45 uur wordt gestart met de prijsuitreiking.  

Het Jeugdcorso begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. Tijdens de rondgang is het mogelijk om een duit in het zakje te doen. Het aantal dahlia’s per startnummer varieert van 10 tot meer dan 30.000 stuks. Meer info: www.covsintjansklooster.nl