Kloosterse Theaterwandeltocht trekt 1200 deelnemers

De jaarlijkse Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster trok zaterdagavond 27 oktober 1200 deelnemers, een record. “Het is prachtig dat ook dit jaar weer zo enorm veel bezoekers naar ons wandelfestijn zijn gekomen”, merkt de Christelijke Oranje Vereniging op. De deelnemers genoten over een parcours van vijf kilometers van verschillende acts, waarvan de meeste opgevoerd werden door corsogroepen.

Het is de achtste keer dat het evenement is verlopen. De Theaterwandeltocht ontstond omdat veel dorpelingen van wandelen houden. Dat feit gekoppeld aan het Corso leidde tot de nieuwe activiteit. Die trekt sindsdien jaarlijks honderden bezoekers. Mede dankzij de droge weersomstandigheden trokken meer dan duizend liefhebbers vanavond door Sint Jansklooster om te genieten van de wandeling.

De wandeling leidde niet alleen door Sint Jansklooster zelf, maar ook door bossen, en weilanden. Onderweg genoot jong en oud van de elf verschillende acts die werden opgevoerd door de wagenbouwers. Halverwege de tocht stond koffie, thee en chocolademelk met een koek klaar, en na afloop een warme kop soep. De COV blikt terug op een geslaagde editie en bedankt naast de vele wandelaars ook alle vrijwilligers voor hun inzet.