Kloosters Corso en Kopje Cultuur zoeken samenwerking

Het Corso in Sint Jansklooster en Kopje Cultuur Steenwijk slaan de handen ineen. Door onderdelen van het Corso te verwerken in Kopje Cultuur en andersom hopen de evenementen onder meer elkaars bezoekers te kunnen verwelkomen. 

Het Corso in Sint Jansklooster wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus gehouden. Tijdens het Corsofestvival op de zaterdag krijgen bezoekers alvast een voorproefje op Kopje Cultuur. De straten van Sint Jansklooster veranderen in een groot straattheater dat vergelijkbaar is met het Steenwijker evenement. “Wij hopen op die manier Corso-bezoekers enthousiast te maken voor Kopje Cultuur”, legt Roel van der Zweerde uit namens de organiserende Christelijke Oranje Vereniging.

Kopje Cultuur, net als het Corso één van de drie topevenementen in Steenwijkerland, wordt gehouden van vrijdag 13 tot zondag 15 september. Het brengt Uitmarkt, Monumentendag en Straattheaterfestival samen en laat publiek van jong tot oud de cultuur beleven. Tijdens de lichtparade op zaterdagavond rijdt er bijvoorbeeld een corsowagen mee, ter promotie van het jeugdcorso op 21 september. “En het leuke is dat bezoekers van Kopje Cultuur zelf aan de slag kunnen om dahlia’s op die wagen te prikken. Met hulp van de deskundige wagenbouwers uit Sint Jansklooster!”, geeft voorzitter Luc Greven van Kopje Cultuur aan.

Kopje Cultuur en Corso Sint Jansklooster zijn vorig jaar door de gemeente Steenwijkerland uitgeroepen tot twee van de drie topevenementen in de gemeente. “We willen blijven groeien. Door samen te werken verbreden we niet alleen ons publiek, maar leren we ook erg veel van elkaar. Kennisuitwisseling zorgt ervoor dat we beide evenementen nóg sterker, groter en leuker kunnen maken”, sluiten beide partijen tevreden af.