‘Jubileumboek Corso Sint Jansklooster is prachtig geworden’

Vrijdag 23 november verschijnt het jubileumboek ’50 jaar Bloemencorso Sint Jansklooster’ officieel op de markt. Het fotoboek, bestaande uit ruim 500 pagina’s, is een initiatief van de Christelijke Oranjevereniging. Deze boekpresentatie wordt gehouden in het dorpshuis van Sint Jansklooster.

Het boek, een idee van Corso-liefhebber Egbert Lassche, neemt de lezer mee in het jaarlijkse Corso en haar historie. “Het is vooral een integrerend kijkje in het leven van de bouwers. Corsokenners vertellen over hun leven tussen de dahlia’s en de honderden foto’s ondersteunen die verhalen. Uiteindelijk maakt het boek één ding duidelijk: het Corso beheerst het leven in Sint Jansklooster”, vertelt Lassche.

Foto: Wilko Visscher

Redactie
Voor het boek selecteerde Lassche een redactie. De opmaak is lag in handen van Daphne Bruintjes en Wilko Visscher, laatstgenoemde legde het hele Corso-proces ook vast op beeld. Teksten en interviews zijn afkomstig van Lyjanne Bonsink, Erik Driessen en Robert Jansema. Herman Westhuis nam als echte kenner het hoofdstuk ‘Historie’ voor zijn rekening.

Schot in de roos
Het boek bleek volgens de redactie gelijk een schot in de roos: “We merkten al vroeg dat er veel animo was. We hebben er 700 gedrukt. Bijna de helft hebben we al verkocht in de voorverkoop.”

Liefhebbers zijn 23 november tussen 19.30 en 21.30 uur welkom om het boek aan te schaffen voor 25,00 euro. Corso-fanaten die het boek al reserveerden in de voorverkoop kunnen het boek die avond afhalen voor 20,00 euro. Een tweede verkoopmoment wordt gehouden op vrijdag 29 november, zelfde tijd. Er kan ook betaald worden met de pin.