‘Hageldis’ winnaar van jeugdcorso Sint Jansklooster

De jonge wagenbouwers van corsogroep ‘Frontaal’ hebben de derde editie van het vernieuwde Jeugdcorso in Sint Jansklooster gewonnen. In de categorie 5000 dahlia’s en meer werden zij eerste. In totaal trokken zaterdag 21 september 34 startnummers over een zonovergoten parcours. Enkele duizenden toeschouwers genoten van de jeugdigde ‘dahliareusjes’.

Mede dankzij een eerder ontvangen subsidie van de Provincie Overijssel werd ook dit jaar groots uitgepakt. Net zoals bij het grote Corso stond er een tribune en liepen er meerdere jeugdkorpsen mee. Na de opening door wethouder Trijn Jongman trok de stoet door het feestelijk versierde dorp.

Beeld: Wilko Visscher

In de categorie 5000 dahlia’s en meer was de eerste prijs voor de ‘hageldis’ van corsogroep Frontaal. In de reeks wagens van 1000 tot 5000 bloemen was een eerste prijs weggelegd voor De Moaties. De Watties wonnen in de categorie 10 tot 1000 bloemen. De jeugdafdeling van Corsogroep The Next won de figuratieprijs. De volledige uitslagen van het Jeugdcorso zijn na dit weekend te bewonderen op: www.covsintjansklooster.nl

Na een succesvolle afsluiting van het corsoseizoen maakt de Christelijke Oranje Vereniging zich op voor het volgende evenement in Sint Jansklooster. Op zaterdagavond 26 oktober wordt de traditionele Theaterwandeltocht gehouden. Deelnemers leggen dan een tocht van ongeveer vijf kilometer af door de omgeving. Onderweg maken zij kennis met de wagenbouwersgroepen en hun bijbehorende toneelspel in de openlucht. Deze wandeling trekt jaarlijks tussen de 700 en 1000 deelnemers.