Gedeputeerde Bert Boerman reikt prijzen Corso Sint Jansklooster uit

Vrijdagavond 17 augustus, voorafgaand aan het avondcorso, zal Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, de prijzen uitreiken van Corso Sint Jansklooster. De uitreiking wordt om 20.00 uur gehouden waarna vervolgens twaalf dahliareuzen door het dorp trekken.

De Christelijke Oranje Vereniging (COV) onderhoudt sinds vorig jaar een warme band met het provinciebestuur en heeft al diverse malen (financiële) ondersteuning ontvangen voor allerlei projecten. Zo kreeg onder andere het Jeugdcorso een subsidie van 10.000 euro.

50 jaar Bloemencorso
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus wordt het Bloemencorso Sint Jansklooster voor de 50e keer gehouden. Reden genoeg voor een speciale editie. Eén van de eerste bloemenwagens die meedeed aan het Corso, de Vredeskoningin, wordt dit jaar opnieuw gemaakt. De bouwers van toen hebben de handen ineengeslagen en willen met de reproductie laten zien hoe enorm hard het Corso Sint Jansklooster is gegroeid.

Ook komt er een speciale expositie tijdens het Corso Festival op zaterdag 18 augustus. Het draait hierbij om het 50-jarig jubileum van het evenement. Daarnaast is tijdens de tentoonstelling aandacht voor het Jubileumboek dat dit najaar op de markt verschijnt.

Programma
Het middagcorso wordt om 14.00 uur verreden. Na de prijsuitreiking om 20.00 aan de Bonkenhavenweg, rijden de dahliareuzen opnieuw twee rondes over het parcours. Na het Corso is er een feestavond in de tent.

Zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur staan alle wagens opgesteld aan de Bonkenhaveweg. Met een gevarieerd aanbod aan theater, amusement en horeca is er voor ieder wat wils. Om 16.00 uur is het jaarlijkse Schuttersfeest bij de feesttent. Tussen 20.00 en 21.30 uur worden in de feesttent de overige prijzen uitgereikt zoals de figuratieprijs en de verlichtingsprijs. De dag wordt afgesloten met het Wagenbouwersfeest in de tent.

Samen met Zundert en Lichtenvoorde behoort het Corso in Sint Jansklooster tot de drie grootste Bloemencorso’s van Nederland. Meer dan drie miljoen dahlia’s worden in de derde week van augustus op de Kloosterse wagens geprikt.

Tickets en info: www.corsoklooster.nl