FunFun wint 50e Bloemencorso Sint Jansklooster

De groep FunFun heeft de 50e editie van het Bloemencorso Sint Jansklooster gewonnen. De vakjury gaf de meeste punten aan de wagen ‘Goudzoeker’. The Next greep net naast de ereprijs en werd tweede met ‘Gezocht’. De After Nero’s werden derde met Typisch.

Deze drie wagens staken volgens de jury duidelijk uit boven de andere deelnemers. Na het podium volgen Olympia (Ontbering), Alliance (Azteekse krijgers) en PODB (Social media) op de plaatsen vier tot en met zes.

Na een aantal hectische dagen konden twaalf corsogroepen hun wagen op het parcours presenteren. De laatste groepen waren ook dit jaar weer traditiegetrouw in de vroege ochtend klaar, waarna de rit naar Sint Jansklooster begon. Alleen die route levert al schitterende beelden op.

Enkele juryleden ondervonden wel bij sommige wagens een déjà vu. “Wagenbouwers zouden het in een andere hoek kunnen gaan zoeken om vernieuwend te zijn.” Het Corso werd zowel in de middag als in de avond onder schitterende weersomstandigheden verreden. Duizenden toeschouwers genoten van een gevarieerd spektakel.

Vlak voor het avondcorso, het grootste verlichte corso ter wereld, maakte Bert Boerman, gedeputeerde van de provincie Overijssel, de winnaar bekend. Nadat hij de nummers 11 tot en met twee had opgenoemd, was duidelijk dat Fun Fun de winnaar was. E. Lok werd eerste in de categorie allegorische wagens.

1. Fun Fun – Goudzoeker: 5590 pt
2. Next – Gezocht: 5010 pt
3. After Nero’s – Typisch: 4840 pt
4. Olympia – Ontbering: 4710 pt
5. Alliance – Azteekse krijgers: 4510 pt
6. PODB – Social Media: 3770 pt
7. Forza – Galaxy: 3750 pt
8. Symboliek – Schokgolf: 3450 pt
9. Kluitenberg – Oktoberfest: 3350 pt
10. Deurgoan – Kathedraal: 2940 pt
11. Gaos – Meesterlijk: 2530 pt
12. Hebbes – Schilderen met bloemen: 1990 pt