FunFun heeft winnende act bij Theaterwandeltocht

De jaarlijkse Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster trok zaterdagavond 26 oktober ongeveer 900 deelnemers. “Het is prachtig dat ook dit jaar weer zo enorm veel bezoekers naar ons wandelfestijn zijn gekomen”, merkt voorzitter Hoege Heetebrij van de Christelijke Oranje Vereniging op. De deelnemers genoten over een parcours van ruim vijf kilometers van verschillende acts en shows die opgevoerd werden door corsogroepen.

Het was de negende keer dat het wandelfestijn werd georganiseerd door de COV. De Theaterwandeltocht ontstond omdat veel dorpelingen van wandelen houden. Dat feit gekoppeld aan het Corso leidde tot de nieuwe activiteit. Die trekt sindsdien jaarlijks honderden bezoekers. De Corsogroepen hadden weer zichtbaar hun best gedaan op het theaterspel. De mooiste act was van Fun Fun. Ze hadden de Monnikenmolen omgetoverd tot bakkerij. De After Nero’s hadden als toneelstuk ‘Ik hou van Holland’ en werden tweede. De marionetten-act van Alliance werd derde.

De wandeling leidde niet alleen door Sint Jansklooster zelf, maar ook door bossen, en weilanden. Halverwege de tocht stond koffie, thee en chocolademelk met een koek klaar. De COV blikt terug op een geslaagde editie en bedankt naast de vele wandelaars ook alle vrijwilligers voor hun inzet.

Op donderdag 21 november organiseert de vereniging haar ledenvergadering. Meer info hierover volgt binnenkort in de lokale media en op de website.