Feestweek COV geannuleerd

Beste leden,

Het RIVM heeft, zoals bekend, richtlijnen in acht genomen omtrent het Coronavirus. Wij, als COV, kunnen de gezondheid niet met zekerheid waarborgen. Hierdoor hebben wij besloten om de feestweek die gepland stond van 25 april t/m 2 mei niet door te laten gaan.

Diverse vergaderingen waren al afgezegd, waaronder de voorjaarsledenvergadering en de corsobouwersvergadering. De toneelavond werd al geschrapt uit het programma omdat er op dit moment niet gerepeteerd kan worden. We hadden nog een klein beetje hoop, misschien tegen beter weten in, dat het Coronavirus niet zou doorzetten en wij groen licht zouden krijgen. Dit is niet het geval en daarom hebben wij deze beslissing genomen. Hopelijk uw begrip hiervoor.

Wanneer er een beslissing wordt genomen over het niet doorgaan, kunnen er ook nieuwe plannen worden gemaakt. Wij vinden dat een feestweek bij Sint Jansklooster hoort en willen graag een aangepaste versie van de feestweek achter het jeugdcorso aan plakken. We zullen niet alle activiteiten zoals in het bestaande programma kunnen aanbieden. Denk hierbij aan het hutten bouwen en de toneelavond. Dit zal in 2020 niet plaatsvinden omdat dit organisatorisch niet lukt, maar deze activiteiten staat zeker weer op het programma voor de feestweek in 2021. Klooster Culinair, pannenkoekenfestijn, kindermiddag, 55+ lunch met oud Hollandse spellen en Klooster live komen wel voor in de aangepaste feestweek. Het definitieve programma volgt later.

Door het aflassen van de feestweek hebben wij ook besloten om de ledenbandjes tegelijk met het corsomagazine rond te brengen. We hebben de sluitingsdatum om lid te worden dan ook verlengd. Wanneer u uiterlijk voor 1 juni 2020 lid wordt, krijgt u alsnog de bandjes door de brievenbus. Het aanmelden als nieuw lid kan via de website, https://www.covsintjansklooster.nl/lid-worden/. De inloopavonden voor de leden bandjes van 20 en 23 april komen hierbij te vervallen. Deze inloopavonden zullen op een andere datum gepland worden. Hiervan krijgt u t.z.t. bericht.

Omdat de feestweek altijd begint met de presentatieavond en dit voor zowel corsobouwers als COV de aftrap is voor het corso, hebben we besloten om de presentaties online te doen. Hoe we hier exact invulling aan gaan geven zijn we aan het onderzoeken maar dat we op 25 april onze dahliareuzen, in kleine vorm wel te verstaan, aan het grote publiek laten zien is een feit. Hierover volgt later ook meer.

Wij hadden begin 2020 niet verwacht dat wij, in deze tijd, zoiets zouden meemaken. Laten we samen ons best doen om dit virus zo goed mogelijk aan te pakken en luisteren naar de mensen die hiervoor geleerd hebben. We hebben al bewezen dat we als kleine gemeenschap tot hele grote dingen in staat zijn, daarom mogen we ons ook beeldbepalend noemen, maar laten we in deze moeilijke tijd naar elkaar omkijken.

Met vriendelijke groet,

Namens de COV Sint Jansklooster

Hoege Heetebrij

Voorzitter