COV: “Corso Sint Jansklooster gaat door dit jaar”

De Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster heeft donderdagavond samen met afgevaardigden van de corsogroepen besloten om het corso door te laten gaan. Het evenement staat op de agenda voor 20 en 21 augustus.

Deze conclusie kwam tot stand naar aanleiding van intensief overleg tussen het COV-bestuur en diverse betrokkenen, waaronder de gemeente Steenwijkerland en de Veiligheidsregio IJsselland.  Vanuit deze gesprekken is gezamenlijk geconcludeerd dat er voldoende aanknopingspunten zijn om op te kunnen starten met de bouw van de dahliareuzen. Uiteraard binnen de op ieder moment geldende regelgeving, zoals men die ook in haar dagelijkse werkzaamheden ervaart.

Vooraf was gezamenlijk gesteld dat er bij een deelname van minimaal acht groepen, groen licht zou zijn voor het jaarlijkse corso. In de vergadering bleek dat dit aantal groepen zeker gehaald zal worden. De deelnemende corsogroepen spraken de wens uit om gezamenlijk hun uiterste best doen om weliswaar een afgeschaald, maar dan ook een extra creatief corso door de straten van Sint Jansklooster te laten rijden. Daarbij wordt het Corso Sint Jansklooster aangevuld met straattheater en muziekkorpsen.

 

De gemeente Steenwijkerland kan vanzelfsprekend nog geen vergunning afgeven voor een evenement dat de COV eind augustus hoopt te houden. “Maar de cijfers gaan dusdanig de goede kant op. Daardoor is er voldoende vertrouwen bij zowel de corsobouwers als de organisatie. Beide partijen hopen dat er op de derde vrijdag van augustus een corso gehouden kan worden. De bouwers hopen dat de extra versoepelingen snel gaan volgen in de komende periode, zodat ook de bouw van de wagens, makkelijker te realiseren zal zijn”, aldus het COV-bestuur.

COV-voorzitter Hoege Heetebrij stelt: “Het overgrote deel van ons dorp wil ontzettend graag weer een corsozomer en daar gaan we voor. We zien dat onder andere onze ‘collega-corso’s’ in Beltrum en Zundert ook doorgang willen vinden. Ook in Sint Jansklooster zit er heel veel ambitie om weer een prachtig evenement neer te zetten. De positieve energie die er is ontstaan bij zowel de corsobouwers als de organisatie, geeft ons heel veel vertrouwen in het Corso Sint Jansklooster 2021.”

De online kaartverkoop op corsoklooster.nl gaat van start zodra duidelijk is wat eventueel de dan nog geldende beperkingen zijn. Het Corso Sint Jansklooster zal dit communiceren via de (sociale) media.