Corsobouwers klaar voor twintigste editie presentatieavond

Op zaterdagavond 25 mei organiseert de Christelijke Oranje Vereniging Sint Jansklooster de 20e editie van de jaarlijkse presentatieavond. Tijdens deze avond in de feesttent aan de Monnikenweg presenteren de twaalf deelnemende corsogroepen hun creatie voor het corso op 16 en 17 augustus.

De presentatieavond is een traditioneel onderdeel geworden van het corsoseizoen. De eerste keer dat deze avond werd gehouden was in 2000, toen waren er slechts vier groepen met een maquette (schaalmodel) van hun corsowagen. Waar de COV in de beginjaren enkele honderden bezoekers mocht verwelkomen, trekt de presentatieavond nu ieder jaar 1000 belangstellenden naar de feesttent.

De maquettes zijn als het ware een levensecht voorbeeld voor de creatie die ze gaan bouwen voor het corso. Meestal hanteren de bouwers een schaal van 1 op 10. Wagens van 20 meter hebben dus een maquette van twee meter lang, een kunstwerk opzich. De avond in de tent is voor een ieder vrij te bezoeken. Vanaf 20.00 uur start het programma. Na afloop kan men de maquettes van dichtbij bewonderen. De avond vormt tevens de aftrap van de feestweek in het dorp. Kijk voor meer informatie over de feestweek op www.covsintjansklooster.nl