Corsoboek Sint Jansklooster gelanceerd: “Een schot in de roos”

Trots overheerst binnen de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster. Na een jaar van voorbereiding is vrijdagavond het jubileumboek ’50 jaar Corso Sint Jansklooster’ verschenen. Hoege Heetebrij, kersverse voorzitter van de COV, mocht wethouder Marcel Scheringa het eerste exemplaar overhandigen. “Ik neem deze mee naar het gemeentehuis, maar ik koop er zelf ook één. Ik vind het prachtig om te zien hoe dit dorp bergen met werk verzet voor het Corso”, vertelt Scheringa.

Het boek is vooral een integrerend kijkje in het leven van de bouwers. Corsokenners vertellen over hun leven tussen de dahlia’s en de honderden foto’s ondersteunen die verhalen. Het boek is samengesteld door een team van 7 vrijwillige corsoliefhebbers die beroepsmatig actief zijn als tekstschrijver, vormgever of fotograaf. Mede dankzij de openhartigheid van de vele wagenbouwers en andere betrokkenen heeft de redactie een prachtig boek van 512 pagina’s kunnen opleveren.

Foto: Wilko Visscher

Tijdens de eerste verkoopavond wisten honderden liefhebbers de weg naar het dorpshuis te vinden. Ook belangstellenden uit België hebben het boek reeds aangeschaft om een goede indruk te krijgen van het dahliafestijn in de Kop van Overijssel.

Donderdag 29 november worden de laatste exemplaren verkocht in het dorpshuis. “We wilden ook verkooppunten realiseren bij winkels in omliggende dorpen. Maar aangezien we al een groot deel hebben verkocht, zijn we donderdag misschien wel uitverkocht”, vertelt Robert Jansema. Donderdag zijn de boeken, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar tussen 19.30 uur en 21.30 uur. Een exemplaar kost 25,00 euro. Gereserveerde boeken zijn af te halen voor 20,00 euro. Pinnen is mogelijk.