Corso Sint Jansklooster op landelijke televisie

Het Corso Sint Jansklooster op vrijdag 17 augustus wordt dit jaar vastgelegd door Omroep MAX (NPO 2) en RTV Oost. Ook Piet Paulusma verschijnt rond het Corso weer met een cameraploeg in Sint Jansklooster om opnames te maken.

Voor de derde keer strijkt de landelijke omroep neer in Sint Jansklooster. In samenwerking met RTV Oost wordt dan het jaarlijkse Corso vastgelegd. Voor de pr-commissie van de organiserende Christelijke Oranje Vereniging gaat daarmee voor de derde keer deze wens in vervulling. “In onze publiciteit en reclamevormen hebben we altijd één hoofddoelstelling: waardering voor ons evenement. Daar past deze uitzending perfect bij.”

“De bezoekers verwachten niet dat zo’n klein dorpje, met slechts 1700 inwoners, zo’n evenement kan neerzetten. Heel Nederland kan nu zien wat Sint Jansklooster in huis heeft. En dat is precies waar de corsobouwers zelf, het voornamelijk voor doen. Zij willen ook ‘het applaus’ en dus de waardering van het publiek. Om deze specifieke reden was landelijke televisie altijd ons hoogste marketingdoel.”

De uitzending wordt zaterdag 18 augustus uitgezonden op RTV Oost om 18.25 uur en wordt om 20.25 uur en 22.25 uur herhaald. Op 25 augustus om 16.05 uur is het Corso te bewonderen op NPO 2.

Ook dit jaar heeft de COV wederom de komst van Piet Paulusma, van SBS 6 gestrikt. Paulusma heeft een jarenlange relatie met de pr-commissie van de organisatie van het Corso. Al sinds 1999 brengt de populaire weerman in de dagen voor Corso een bezoek aan Sint Jansklooster. Vanuit de bouwschuur van een Corsogroep zal hij zijn weerpraatje houden. Er kijken dagelijks gemiddeld tussen de 600.000 en 800.000 mensen naar het weerbericht van de Fries.

Live op Facebook

In samenwerking met de opleiding audiovisueel specialist van het Landstede in Zwolle wordt het Corso ook live uitgezonden via de Facebookpagina van Corso Sint Jansklooster. Met een uitgebreide set camera’s en een regiestudio komen de studenten naar Sint Jansklooster om de uitzending te verzorgen via Facebook. Daarnaast neemt het team beelden op die later op dvd verschijnen.

Het 50e Bloemencorso in Sint Jansklooster wordt gehouden op vrijdag 17 augustus om 14.00 uur en 20.00 uur. Zaterdag 18 augustus zijn de creaties te bewonderen tijdens het Corsofestival. Meer info en tickets: www.corsoklooster.nl