Corso Sint Jansklooster krijgt eigen ‘corsocollege’

De Christelijke Oranjevereniging (COV) in Sint Jansklooster start dit najaar met een eigen college. Tijdens deze avonden krijgen nieuwe ontwerpers de gelegenheid om kennis en ervaring op te doen.

De COV wil het hoge niveau van de ontwerpen ook graag in de toekomst waarborgen. Reden genoeg voor de organisator van ’s werelds grootste verlichte bloemencorso om een interne opleiding te starten. “We merken dat er vooral bij jongeren veel idealen zijn over het schetsen en bedenken van creaties. Om ze te begeleiden bij het maken van een ontwerp, hebben we het ‘Corso College’ op poten gezet”, legt Roel van de Zweerde uit namens de COV.

De interne opleiding van het Corso Sint Jansklooster is voor iedereen die ontwerper bij het corso wil worden. Mensen die plannen in hun hoofd hebben leren hier hoe ze dit omzetten tot een krachtig en stijlvol concept. De lessen worden gegeven en begeleid door gerenommeerde ontwerpers als Andre Buffinga, Gezienus Bruining, Henk van der Linde en Robert Rook. De eerste serie van de ‘Corso College Klooster’ bestaat uit vier avonden. Conceptontwikkeling, compositie, materiaalgebruik en kleurgebruik komen stuk voor stuk aan bod.

De college-avonden worden gehouden in oktober, november en december. Om het animo te peilen is er op dinsdagavond 15 oktober een info-avond in het gebouw van de COV. Na deze bijeenkomst worden de college-avonden ingedeeld. Jong en oud is 15 oktober welkom voor meer informatie over dit initiatief. Opgave is kosteloos en kan tot 5 oktober via: pr@corsoklooster.nl. Daarbij graag naam en telefoonnummer vermelden.