Corso Sint Jansklooster investeert stevig in kwaliteit

De Christelijke Oranjevereniging in Sint Jansklooster stelt 3000,00 euro beschikbaar aan iedere corsogroep. De totaalsom van 36.000 euro dienen de corsogroepen in de toekomst te besteden aan kwaliteitsverbeteringen.  

De COV kon dit jaar geen Corso neerzetten waardoor de kosten ook meevielen. Ondanks dat de inkomsten ook beperkt werden had de vereniging nog genoeg in kas. “Penningmeester Rinus Stam heeft de boeken uitstekend bijgehouden de afgelopen jaren. Toenemende toeschouwersaantallen, een groeiend aantal sponsoren en een mooie subsidie zorgden voor een tevreden financieel bestuur”, aldus Egbert Lassche namens de pr-commissie van het beeldbepalende evenement.

Een deel van de sponsoren was dit jaar zeer loyaal richting het corso. “We hadden er alle begrip voor dat bedrijven even een jaartje oversloegen. Maar een mooi deel van de normale sponsorinkomsten kwam toch gewoon binnen”, aldus Stam.

Om die reden stelt de COV 3000 euro per groep beschikbaar. Een totaalbedrag van 36000 euro dat de twaalf deelnemende corsogroepen dienen te besteden aan genoemde kwaliteitsverbeteringen. De groepen in Sint Jansklooster bouwen in speciaal gemaakt bouwtenten en ook daar mag het geld aan uitgegeven worden, bijvoorbeeld ter verbetering van de veiligheid.

Voor de komende drie corsojaren 2021, 2022 en 2023 zal het totaal uit te keren prijzengeld ook nog eens naar 50.000 euro per jaar gaan zodat de groepen ook de komende jaren kunnen blijven investeren in waarborging van de kwaliteit.