Corso Sint Jansklooster geannuleerd

Het bestuur van de Christelijke Oranje Vereniging (COV) in Sint Jansklooster heeft besloten om voor 2020 een streep te zetten door ’s werelds grootste verlichte bloemencorso. “We hebben meerdere scenario’s bekeken maar na goed overleg met burgemeester Bats besloten om de draad volgend jaar weer op te pakken”, vertelt COV-voorzitter Hoege Heetebrij met opgeheven hoofd.

“Omdat niet duidelijk is hoe de landelijke coronamaatregelen na 28 april uitpakken, heb ik het bestuur van het Corso Sint Jansklooster verzocht om af te zien van het organiseren van het corso dit jaar. Ik heb diep respect voor het feit dat het bestuur dit verzoek heeft overgenomen. Ik hoop in 2021 onder normale omstandigheden aanwezig te zijn bij dat corso”, concludeert burgervader Bats.

Het bestuur is teleurgesteld maar legt uit dat een veilige situatie de eerste prioriteit heeft voor de corsobouwers en het publiek: “We hebben veel moeite gedaan om te zoeken naar geschikte oplossingen, maar omdat de situatie op dit moment zo onvoorspelbaar is, hebben wij na overleg met de burgemeester dit lastige besluit genomen.”

Het bestuur spreekt daarnaast ook waardering uit voor de corsobouwers, die ondanks de onzekere situatie al het nodige aan voorbereidingen hebben getroffen voor het corso. “We staan machteloos, maar als het mogelijk is, zullen onze bouwers in 2021 ongetwijfeld weer een van de mooiste dahliacorso’s neerzetten”, sluiten de bestuurders van de COV af.