Corso Sint Jansklooster dit weekend op SBS 6

De komende weken staat SBS in het teken van Corso Sint Jansklooster. Zaterdag 7 september wordt het eerste programma over de dahliareuzen uitgezonden.  Zaterdag 14 september is het Corso ook te zien op de buis.

Na jarenlange samenwerking met omroep MAX werkt de Christelijke Oranje Vereniging (COV) dit jaar voor de eerste keer met Talpa, het bedrijf achter SBS. In aanloop naar het corso zijn de voorbereidingen vastgelegd op beeld. De dagen voorafgaand aan het corso, dat op 16 en 17 augustus werd gehouden, werden de groepen gevolgd door de camera. De 25-minuten durende uitzending van komende zaterdag geeft een kijkje in de keuken bij de bouwers. Dit programma is zaterdag 7 september om 15.30 uur te zien en wordt zondag om 11.00 uur opnieuw uitgezonden.

De corso-rondgang is de daaropvolgende week te zien. Op 14 en 15 september ziet u hoe de dahliareuzen door de straten van Sint Jansklooster trekken. De uitzendingen beginnen net als de voorgaande week om 15.30 en 11.00 uur.

Zaterdag 21 september organiseert de COV haar derde editie van het vernieuwde Jeugdcorso. Jongeren uit Sint Jansklooster en omgeving kunnen zich nog tot en met donderdag 5 september aanmelden. De muzikale omlijsting is in handen van het Jong Advendo uit Sneek, Jong Urk, en Jong van Limburg Stirumkorps uit Wezep. Het Jeugdcorso begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. Het aantal dahlia’s per startnummer varieert van 10 tot meer dan 5000 stuks. Meer info: www.covsintjansklooster.nl