Corso Sint Jansklooster blij met erkenning ‘beeldbepalend’

De vlag kan uit in corsodorp Sint Jansklooster. Het bloemencorso is door de provincie Overijssel aangemerkt als één van de vijftien beeldbepalende evenementen in de periode 2020-2023.

De criteria waar Sint Jansklooster aan moest voldoen waren bijvoorbeeld: brede media-aandacht, internationaal bezoekersprofiel en kwaliteit van het evenement, op facilitair niveau, voor publiek en sponsoren. Het Corso Sint Jansklooster is het enige evenement in Steenwijkerland dat door de provincie werd toebedeeld met deze titel.

“We willen daarnaast ook graag een voorbeeldfunctie zijn voor andere evenementen in de regio, op het gebied van zaken als communicatie en faciliteiten”, aldus Egbert Lassche en Roel van de Zweerde, die samen als leden van de PR-commissie de aanvraag voor deze verkiezing, voor hun rekening namen. “We zijn apetrots dat wij als verbindend evenement in de Kop van Overijssel beeldbepalend mogen zijn voor onze provincie. Het is fijn om te merken dat die erkenning er is. Niet alleen voor de vrijwilligers van de COV, maar ook voor de 2000 mensen die helpen met het creëren van onze dahliareuzen”, merken de heren op.

Sint Jansklooster komt hiermee in hetzelfde rijtje te staan als bijvoorbeeld het Bevrijdingsfestival in Zwolle, Dickens Festijn Deventer en de Military in Enschede. De COV krijgt later te horen welk bedrag de provincie de tot 2023 jaarlijks overmaakt. Dit is onder meer afhankelijk van een financiële toets die op dit moment nog wordt uitgevoerd.