Corso Sint Jansklooster bij 50 beste evenementen van Nederland

Het Corso Sint Jansklooster staat dit jaar bij de 50 meest toonaangevende evenementen van Nederland. Het dahliaweekend, waar jaarlijks tienduizenden mensen op af komen, staat op de 40e plaats. ‘Een geweldige prestatie voor het dorp’, vertelt Robert Jansema namens de organiserende COV.

De lijst wordt ieder jaar samengesteld door Respons, een kennis- onderzoek- en adviesbureau dat zich specialiseert in evenementen en toerisme. Evenementen worden beoordeeld op toeschouwersaantallen, (landelijke) media-aandacht en functionaliteit in eigen regio. Niet alleen het evenement op zich wordt onder de loep genomen, ook de organisatie. In dit geval kijkt het bureau naar hoe de organiserende Christelijke Oranjevereniging (COV) reclame voert en sponsorgelden binnenhaalt.

Met deze klassering verslaat het Corso in Sint Jansklooster onder andere ’s werelds grootste corso in Zundert, LEGO World en de Libelle Zomerweek. In de top-10 staat bijvoorbeeld het Amsterdam Dance Event, de Zwarte Cross en Lowlands.

‘We zijn enorm trots. Vorig jaar vielen we buiten de top-50 en nu staan we zelfs bij de 40 beste evenementen van ons land. We doen dit natuurlijk niet alleen. Dit prachtige resultaat hebben we te danken aan alle vrijwilligers van de COV, de bloemencommissie en natuurlijk de wagenbouwgroepen die ieder jaar prachtige creaties op het parcours zetten’, vertelt Robert Jansema namens het bestuur van de Christelijke Oranje Vereniging.

Het Corso in Sint Jansklooster wordt ieder derde weekend van augustus gehouden. Op vrijdag 16 augustus staat de rondgang van het corso op het programma. De daaropvolgende zaterdag staat in het teken van het corsofestival. Alle wagens staan dan, inclusief muziek en figuratie, opgesteld in het dorp.

De complete ranglijst is te vinden op: www.respons.nl