Corso-ontwerpen Sint Jansklooster bekend gemaakt

Voor de derde keer organiseerde de Christelijke Oranjevereniging (COV) uit Sint Jansklooster een presentatieavond in de feesttent op het evenemententerrein. Op zaterdagavond 5 mei presenteerden de groepen één voor één hun ontwerp voor het komende corsojaar. Ook dit jaar was het de groepen weer gelukt om het thema van de wagens geheim te houden tot de presentatieavond. De avond werd gepresenteerd door Wim Odink.

De ruim 500 aanwezigen konden stemmen op de groep met de mooiste maquette. De winnaar ging naar huis met een waardebon van 100 euro. Deze maquetteprijs werd gewonnen door Corsogroep de After Nero’s met de wagen ‘Typisch’.

Tevens werd de gloednieuwe website van het Corso Sint Jansklooster gelanceerd. Deze is vanaf zaterdagavond te bewonderen via: www.corsoklooster.nl.

Bijzonder is dat er dit jaar geen twaalf maar dertien wagens aan de start verschijnen. Omdat het Bloemencorso dit jaar voor de 50e keer wordt gehouden is besloten om de allereerste bloemenwagen opnieuw na te bootsen. De makers van destijds hebben de handen ineen gestoken om dit jaar opnieuw ‘De Vredeskoningin’ aan het publiek te tonen.

De presentatieavond vormde de start van de Feestweek. Het betekent ook dat de corsobouwers vanaf nu nog ruim 100 dagen de tijd hebben om aan hun corsowagens te werken. Het Bloemencorso Sint Jansklooster vindt elke 3e vrijdag van augustus plaats en dat betekent dat dit jaar het Bloemencorso op vrijdag 17 augustus 2018 plaats zal vinden. Alle maquettes zijn vanaf komende week te zien op de internetkanalen van Corso Sint Jansklooster.