Corso College krijgt tweede editie

De Christelijke Oranjevereniging (COV) in Sint Jansklooster start deze zomer onder voorbehoud opnieuw met een eigen Corso College. Tijdens deze avonden krijgen nieuwe ontwerpers de gelegenheid om kennis en ervaring op te doen.

De COV wil het hoge niveau van de ontwerpen ook graag in de toekomst waarborgen. Reden genoeg voor de organisator van ’s werelds grootste verlichte bloemencorso om vorig jaar een interne opleiding te starten. “We merken dat er vooral bij jongeren veel idealen zijn over het schetsen en bedenken van creaties. Om ze te begeleiden bij het maken van een ontwerp, hebben we het ‘Corso College’ op poten gezet. Vorig jaar hebben we meer dan 20 mensen mogen verwelkomen, daarom pakken we het dit jaar graag weer op”, legt Roel van de Zweerde uit namens de COV.

De interne opleiding van het Corso Sint Jansklooster is voor iedereen die ontwerper bij het corso wil worden. Mensen die plannen in hun hoofd hebben, leren hier hoe ze dit omzetten tot een krachtig en stijlvol concept. De lessen worden gegeven en begeleid door gerenommeerde ontwerpers die al jarenlang betrokken zijn bij het Corso. De eerste serie van de ‘Corso College Klooster’ van 2020 bestaat uit vier avonden. Conceptontwikkeling, compositie, materiaalgebruik en kleurgebruik komen stuk voor stuk aan bod.

De college-avonden worden gehouden in september. Opgave is kosteloos en kan tot 1 juli via: pr@corsoklooster.nl. Daarbij graag naam en telefoonnummer vermelden.