Bijna 35 aanmeldingen voor Jeugdcorso Sint Jansklooster

Zaterdag 15 september organiseert de Christelijke Oranje Vereniging (COV) Sint Jansklooster de tweede editie van het vernieuwde Jeugdcorso. De activiteitencommissie heeft al meer dan 30 startnummers uitgeschreven aan de lokale jeugd. 

Sinds vorig jaar wordt het Jeugdcorso niet meer op de donderdag voor het grote Corso gehouden, maar in het derde weekend van september. De COV verschoof het evenement in de hoop dat er meer animo voor Jeugdcorso zou komen. De verplaatsing bleek een schot in de roos gezien het hoge deelnemersaantal en het vele publiek dat het Jeugdcorso vorig jaar trok.

Er is dit jaar een vernieuwde route opgesteld die de wagens en loopgroepen zullen afleggen. Om 15.30 uur stellen de deelnemers zich op ter hoogte van Restaurant Het Wapen van Utrecht. Vervolgens trekt de stoet via de Kloosterweg richting de Molenstraat. Via de Bonkenhaveweg rijden ze vervolgens weer naar het startpunt aan de Monnikenweg. De route wordt twee keer gereden.

De muzikale omlijsting is in handen van het Jong Trompetterkorps uit Kampen, Jong Urk, en Jong Oranje uit IJsselmuiden. Na afloop van het Jeugdcorso houden deze korpsen een Taptoe op het evenemententerrein aan de Monnikenweg. Dankzij de aanwezige horeca is het goed vertoeven in- en rondom de feesttent. Om 18.30 uur wordt gestart met de prijsuitreiking.

Het Jeugdcorso begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk voor publiek. Het aantal dahlia’s per startnummer varieert van 10 tot meer dan 5000 stuks. Meer info: www.covsintjansklooster.nl