Zevende Theaterwandeltocht trekt bijna 800 deelnemers

De jaarlijkse Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster trok zaterdagavond 28 oktober bijna 800 deelnemers. “Het is prachtig dat ook dit jaar weer zo veel bezoekers naar ons wandelfestijn zijn gekomen”, merkt de Christelijke Oranje Vereniging op. De deelnemers genoten over een parcours van vijf kilometers van verschillende acts, waarvan de meeste opgevoerd werden door corsogroepen.

Het is de zevende keer dat het evenement is verlopen. De Theaterwandeltocht ontstond omdat veel dorpelingen van wandelen houden. Dat feit gekoppeld aan het Corso leidde tot de nieuwe activiteit. Die trekt sindsdien jaarlijks honderden bezoekers. Mogelijk door de mindere weersvoorspellingen kon er geen bezoekersrecord behaald worden, maar ook met dit hoge aantal is de organisatie meer dan tevreden.

Foto: Wilko Visscher

De wandeling leidde niet alleen door Sint Jansklooster zelf, maar ook door bossen, en weilanden. Onderweg genoot jong en oud van de vijftien verschillende acts die werden opgevoerd. Halverwege de tocht stond koffie en thee met een koek klaar, en na afloop een warme kop soep.

Corsogroep De After Nero’s won de prijs voor de meest originele act van de avond. Zij wisten de Monnikenmolen om te toveren tot middeleeuw pakhuis. Rick van de Linde en Jarco Heetebrij wonnen de puzzeltocht die werd georganiseerd.