Zeeuwse familie aan de bak bij Alliance

Een Zeeuwse familie met in hun kielzog een camerateam van RTV Oost is dinsdagmiddag aan het werk gezet bij Alliance. De corsogroep werkt aan ‘restant’ en kan daarbij alle hulp gebruiken. De Zeeuwen zijn op hun beurt onder de indruk van de grootte van de wagen.

Het gezin uit Biervliet is op vakantie in een bed and breakfast in Genemuiden en wordt de hele week gevolgd door RTV Oost. De regionale omroep volgt de hele zomer gezinnen die in Overijssel vakantie vieren. “Wij zijn hier sinds dit weekeinde, maar hebben al een programma voor twee weken achter de rug”, lacht de vader van het gezin. ’s Ochtends volgden ze nog een workshop bij Bij Sigrid in Genemuiden en nu komen ze Alliance helpen.

De corsogroep ligt trouwens goed op schema, vertelt Patrick Kats van de corsogroep. “Vorig jaar zaten we in de laatste fase behoorlijk in de knel, maar voorlopig verloopt alles goed”, zegt de inwoner van Zwartsluis, die twee jaar terug met het bekende stekelvarken nog een ontwerp realiseerde dat goed was voor de Ereprijs. De concurrentie daarvoor is dit jaar hoog. “Wij kiezen dit jaar voor een wagen zonder techniek, beweging en figuratie. Dat is voor het eerst in vijf jaar.”

Alliance heeft voordat de regen losbarst de dahlia’s van het eigen veld geplukt. Woensdag komen dan de grote massa’s bloemen binnen, die worden verdeeld onder de corsogroepen. Dat zijn er dit jaar elf, omdat Groep Hebbes zich na een sterfgeval in de groep heeft teruggetrokken. Belangstellenden konden de wagen dinsdagmiddag nog bekijken en hun steun betuigen aan de corsogroep.

De andere elf groepen werken de komende dagen nog volop aan de dahliareuzen. In totaal worden er ongeveer drie miljoen dahlia’s gebruikt die door 2000 vrijwilligers op de wagens worden geprikt. In de  omgeving van Sint Jansklooster staan veel hoge tenten waar de komende dagen honderden dorpelingen, streekbewoners en toeristen de handen uit de mouwen steken. Een ieder werkt op zijn of haar manier mee om de wagen te  doen slagen: de prikkers, de technici, de bloemenplukkers en de  catering. Alle hulp is welkom. De bordjes op de wegen rondom het dorp wijzen naar de verschillende groepen.

 Om 14.00 uur is het middagcorso, om 20.30 uur het avondcorso. Meer:

 www.corsoklooster.nl