WinnaresPublieksprijs mist geen corso

Hetty van der Linde en haar echtgenoot uit Balkbrug hebben de Publieksprijs van het TheaterCorso gewonnen. Zij mag een avondje uitgebreid dineren bij restaurant Seidel in Vollenhove en daarna de nacht doorbrengen in Bed & Breakfast ’t Kiepenöst aan de Barsbeek in Sint Jansklooster.

“Onverwacht”, zegt Hetty voordat ze de prijs in Seidel krijgt uitgereikt van voorzitter Wim Odink van de PR-commissie van de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster. Zij had net als honderden anderen haar favoriete corsowagen genoteerd op een formulier en die in de daarvoor bestemde bus gedeponeerd. Aan de hand daarvan bepaalt de jury vervolgens welke corsowagen de publieksprijs krijgt en welke inzender het etentje en de overnachting wint. Net als veel anderen koos Hetty voor FunFun als winnaar.

De prijswinnares komt oorspronkelijk uit Sint Jansklooster, maar woont inmiddels twintig jaar in Balkbrug. Toch slaat ze geen corso in haar geboortedorp over. “Nee, dat blijft trekken. Je ziet alle bekenden weer en het corso is ieder jaar weer een prachtig evenement. De afgelopen editie vond ik heel goed: veel wagens zaten dichtbij elkaar, terwijl je anders meestal een echte uitschieter hebt.”

Later in het jaar gaat Hetty langdurig dineren bij toprestaurant Seidel. Dat biedt vervolgens de service aan om het echtpaar naar ’t Kiepenöst te brengen, waar ze in de bijzondere accommodatie aan de Barsbeek de nacht mogen doorbrengen. De PR-commissie is dankbaar en trots dat beide sponsoren de publieksprijs ook dit jaar weer mogelijk maakten.

Op de foto PR-voorzitter Wim Odink, prijswinnares Van der Linde, Pieterjan de Bresser van Seidel en Lianne Schipper van ’t Kiepenöst.

IMG_2917