Winnaars fotowedstrijd nemen prijzen in ontvangst bij Expert

Blij staan ze op een rij, de winnaars van de fotowedstrijd ‘Kiek de reuzen’ van het Bloemencorso Sint Jansklooster. De concurrentie was groot, maar het waren uiteindelijk Patrick, Erika en Benjamin die met de prijzen naar huis gingen. Expert Meppel maakte er een feestelijke uitreiking van.

Tijdens het afgelopen Bloemencorso in Sint Jansklooster werden bezoekers opgeroepen om een treffende foto van het Corso te maken en deze in te zenden voor de fotowedstrijd. Dit resulteerde in een enorme hoeveelheid inzendingen op Facebook. Volgens Germaine Rook, voorzitter van de PR-commissie, was het selecteren van de foto’s niet eenvoudig. “Er waren zoveel mooie inzendingen, dat maakte het best lastig kiezen. Uiteindelijk hebben de mensen op Facebook mede kunnen bepalen wie er met de prijzen naar huis zouden gaan. Van de foto’s met de meeste likes hebben wij de nummer 1, 2 en 3 gekozen.”

img_6091

Dat resulteerde in een eerste prijs voor Patrick Hovenga die met een printer naar huis ging. Erika Jongman werd tweede en won een action cam. Benjamin de Lange ontving op zijn beurt een cadeaubon t.w.v. 25 euro. De prijswinnaars werden door eigenaresse Jozaphine Kroek van Expert Meppel vriendelijk ontvangen met een kop koffie en heerlijke muffins. “Bij een uitreiking hoort natuurlijk ook een gezellig onthaal”, aldus Jozaphine. Zoon Jan Kroek, werkzaam in de winkel van zijn ouders, verzorgde de uitreiking.

Voor Patrick was het een aangename verrassing dat hij de hoofdprijs had gewonnen. “Ik ben leraar en mijn (oud)leerlingen uit Sint Jansklooster hadden mij op het idee gebracht om een foto in te sturen. Zij waren tevens degenen die mij tipten dat ik bij de winnaars zat. Uiteindelijk werd ik op school gebeld dat ik de hoofdprijs had gewonnen. Een leuke verrassing!”