Van Voornveld reikt prijzen Bloemencorso uit

Prijsuitreiking meest emotionele corsomoment

Het emotioneelste moment tijdens het Bloemencorso Sint Jansklooster is ongetwijfeld de bekendmaking van de Ereprijs. Honderden wagenbouwers en andere belangstellenden wachten dan gespannen op de verlossende woorden van de uitreiker. Dit jaar is die eer voorbehouden aan directeur Henk van Voornveld van Marketing Oost.

Wie gespannen gezichten en vervolgens opgeluchte, blijde of juist teleurgestelde gezichten wil zien, moet vrijdag rond 19.45 uur bij de tribune van Bloemencorso Sint Jansklooster zijn. Doorgaans staat voorzitter Marten Heetebrij daar met pakweg een burgemeester, een commissaris van de Koning, een Tweede Kamerlid of een andere prominent. Die noemt vervolgens de namen van groepen met een puntenaantal. Degene met de minste punten is het eerste aan de beurt.

Bloemencorso_Prijsuitreiking_Wilko VIsscher-1099

Dat zorgt voor een steeds verder toenemende spanning die toewerkt naar een climax: bij het bekendmaken van de nummer twee is logischerwijs meteen nummer één bekend. En die winnaars gaan vervolgens volledig uit hun dak. Maanden van voorbereiding monden immers uit in het allerhoogste binnen de corsowereld: de Ereprijs.

De prijsuitreiker krijgt de puntenaantallen uiteraard aangereikt door een vakjury. Die bepalen tijdens het middagcorso (14.00 uur) de winnaar. Tijdens het avondcorso (20.30 uur) weet dus iedereen wie de winnaar van het corso is.

Foto: Wilko Visscher