‘Voltallig’ COV-bestuur maakt jaarprogramma bekend

Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) heeft het jaarprogramma rond. Onderdeel daarvan zijn een feestweek vol activiteiten, het vernieuwde jeugdcorso, de theaterwandeltocht en natuurlijk het gerenommeerde Corso Sint Jansklooster. COV organiseert al deze evenementen in de wetenschap dat het bestuur weer voltallig is en dat de verschillende commissies goed bezet zijn. “Heel bijzonder dat we dat in een kleine gemeenschap weer voor elkaar hebben gekregen”, zegt COV-voorzitter Marten Heetebrij.

Voor alle activiteiten op het ‘Land Veno’ zijn veel vrijwilligers nodig. En ondanks dat bijna alle Kloosterlingen zich op wat voor manier dan ook al inzetten voor het corso, is het toch weer gelukt om ook bestuursleden te vinden. “En die brengen verfrissende en vernieuwende ideeën mee”, zegt Heetebrij met een blik op het jaarprogramma. Alleen de feestweek van 20 tot en met 27 mei staat al vol met nieuwe activiteiten.

De week begint met de presentatie van de corsogroepen. Die tonen in de feesttent met welke wagen ze dit jaar een gooi doen naar de Ereprijs. Dezelfde dag gaat om 23.00 uur ook een klompenrace van start. Amusement van heel andere orde staat twee dagen later op het programma. Dan is er een culinair preuvement met medewerking van het Wapen van Utrecht, Robuust, De Doppe en Elly’s Beach en Bistro. Een teenageparty, het huttenbouwfeest, een toneelavond, carbid darten en een familiedag maken de feestweek compleet.

Daarna richt Sint Jansklooster zich alweer op het corso dat dit jaar op vrijdag 18 augustus twee keer door de straten van het dorp rijdt. Dit keer voor het eerst met een internationaal muziekkorps. Uit Duitsland komt Spielmannszug Rödemis. Het korps loopt zowel tijdens het middag- als het avondcorso mee. In de corsoweek ontbreekt dit jaar het Jeugdcorso. Dat vindt voor het eerst plaats in september, zodat het evenement op meer aandacht kan rekenen. Ondertussen zijn drie gerenommeerde jeugdkorpsen vastgelegd: Jeugd Showband Urk, Jong Advendo uit Sneek en Jong Oranje uit IJsselmuiden.

Het vernieuwde COV-bestuur presenteert tijdens de ledenvergadering van 9 mei nog veel meer nieuws. Alle reden om de avond in het Dorpshuis te bezoeken kortom. Kijk voor het volledige jaarprogramma op www.corsoklooster.nl/programma-2017

Op de foto het huidige bestuur, met van links naar rechts:

Rolinda Rook secretaresse
Miranda Visscher voorzitter activiteiten commissie
Klaasje Bovendeur activiteiten commissie
Rinus Stam penningmeester
Marten Heetebrij algemeen voorzitter
Germaine Naberman(Rook) voorzitter PR commissie
Hoege Heetebrij voorzitter corso commissie
Henri Stam Corso commissie (facilitair)
Roel van de Zweerde PR commissie (niet op de foto)