Theaterwandeltocht wil blijven verrassen

De Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster is zaterdag 22 oktober toe aan de zesde editie. Ook deze aflevering kiest de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) weer voor veel vernieuwingen. “Je moet blijven verrassen”, zeggen Miranda Visscher, Klaasje Bovendeur en Janine Doze namens de organisatie.

De belangrijkste verandering ligt vermoedelijk meteen bij de start. “De inschrijving is weer bij het dorpshuis, maar daarna brengen huifkarren de deelnemers naar een plek buiten Sint Jansklooster”, vertelt Visscher. De redenen daarvoor zijn tweeledig, vult Bovendeur aan. “Wij kiezen elk jaar voor een nieuw parcours, zodat je ook wat dat betreft blijft verrassen. Bovendien verdelen we de wandelaars op deze manier beter over het parcours.”

thwandel

De opzet blijft verder grotendeels gelijk. Voor wie het nog niet weet: de wandeltocht van vijf kilometer leidt in de duisternis langs mooie locaties en onderweg genieten deelnemers van theater en ander vermaak. “We hebben weer meer acts dan vorig jaar. Twaalf van de dertien corsogroepen mee, we hebben een jeugdtheatergroep uit Blokzijl, een zingende vogel en nog meer verrassingen”, vertelt Doze.

Vorig jaar genoten ruim achthonderd mensen van de Theaterwandeltocht. Stiekem hoopt de organisatie dit jaar op duizend deelnemers. Zij kunnen vanaf 18.30 uur vertrekken bij het dorpshuis aan de Monnikenweg. Onderweg is er weer koffie, thee en enkele versnaperingen. Na afloop staat de snert klaar. Deelnemers moeten er rekening mee houden dat een deel van het parcours over onverharde paden gaat.

Vooraf aanmelden is handig. Dat kan via ac@corsoklooster.nl.