Theaterwandeltocht groeit door

De Theaterwandeltocht van de Christelijke Oranjevereniging (COV) is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement. Vorig jaar wandelden maar liefst 330, in de stromende regen, langs de theateractiviteiten rondom Sint Jansklooster. Bij beter weer verwacht de organisatie daarom tijdens de derde editie op 19 oktober veel volk.

Dat ziet dit jaar dan ook een recordaantal kleine theatervoorstelingen van vooral de bouwgroepen van het TheaterCorso. Bijzonder is dat ook Garriet Jan en Annegien van Rozengeur en Maneschijn Producties present zijn. TheaterCorso-winnaar FunFun is voor het eerst aanwezig.  Alle deelnemers spelen op de mooiste plekken rondom het dorp. Het idee voor het evenement ontstond een paar geleden toen COV nadacht over activiteiten buiten het corso om. De link naar een wandeling was snel gelegd, omdat inwoners van Sint Jansklooster echte wandelaars zijn. Rij ’s avonds in de omgeving en overal zie je wandelaars.

De eerste editie van het evenement sloeg meteen aan met 250 wandelaars. Start van de vijf kilometer lange tocht op 19 oktober is tussen 18.30 en 19.30 uur. Tijdens de wandeling krijgen deelnemers een kop koffie aangeboden en aan het einde van de tocht wacht een heerlijke kop soep.

Opgeven voor de Theaterwandeltocht kan tot 19 oktober a.s. door een e-mail te sturen naar theaterwandeltocht@hotmail.nl. Leden van de COV kunnen gratis deelnemen, niet leden betalen slechts €2,50. De start is bij het Dorpshuis.