Theatercorso wordt weer Bloemencorso Sint Jansklooster

Het Theatercorso luistert vanaf dit jaar weer naar de naam Bloemencorso Sint Jansklooster. Dat heeft de organiserende Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) deze week besloten.

De naam Theatercorso heeft zeven jaar bestaan. “Wij hebben daarvoor destijds gekozen omdat de naam bloemencorso een beetje oubollig imago had. Dat beeld is de afgelopen jaren volkomen veranderd. Daarom hebben we besloten terug te keren naar onze oude naam. Die is ook duidelijker: iedereen weet nu waarover wij het hebben”, zegt Wim Odink, voorzitter van de PR-commissie van het corso. Ook vanuit de corsogroepen is er nieuws.

The Bottle heeft besloten om te stoppen met bouwen, maar daartegenover staat de komst van Prijs De Heer (PDH). Deze groep wil het christelijk geloof via een mooie corsowagen uitdragen. De bouwers werken aan een wagen die de wederkomst van  Jezus uitbeeldt. Het Bloemencorso is ook dit jaar weer op de derde vrijdag van augustus. Jaarlijks trekt het evenement tienduizenden bezoekers naar Sint Jansklooster.