Sint Jansklooster maakt zich op voor daverende feestweek

Van 5 tot en met 12 mei 2018 wordt in Sint Jansklooster de jaarlijkse feestweek gehouden. De Christelijke Oranje Vereniging (COV) heeft een ruim aanbod aan activiteiten samengesteld voor alle inwoners van het dorp.

Presentatieavond
Zaterdag 5 mei is jong en oud welkom in de feesttent aan de Monnikenweg. Tussen 20.00 en 22.00 uur tonen de 12 wagenbouwgroepen hun maquette (schaalmodel) voor het 50e Bloemencorso dat 17 augustus wordt verreden. Publiek kan deze avond stemmen op de mooiste maquette. De groep met de meeste stemmen ontvangt die avond de bijbehorende prijs.

Klooster Culinair
Maandag 7 mei wordt vanaf 13.00 uur het Huttenbouwfeest gehouden voor de basisschooljeugd. Om 18.00 kunnen fijnproevers terecht in de feesttent voor ‘Klooster Culinair’. Deze proeverij wordt vergezeld met muziek uit de sixties, seventies en eighties.

Dinsdag 8 mei kunnen kinderen vanaf 13.00 uur verder bouwen aan hun hut. Voor het avondprogramma is de COV bezig met een vervangende act.

Bingo!
Woensdag 9 mei start omstreeks 10.00 uur de kinderochtend voor jeugd tot en met groep drie. Die middag kunnen kinderen voor de laatste keer werken aan hun hut. Om 19.30 uur start de familiebingo. Ondertussen worden ook de prijzen van de Huttenbouwwedstrijd uitgereikt.

Abseilen van de watertoren
Donderdag 10 mei is de jaarlijkse Familiedag. Deze start om 13.00 uur met de fietspuzzeltocht en het abseilen van de watertoren. Om 14.00 uur kan jong en oud meedoen met ‘Heel Klooster Bakt’. Kinderen kunnen cakejes versieren en voor de thuisbakkers wordt er een bakwedstrijd gehouden. Om 20.30 uur begint de dropping voor jeugd van 12 t/m 18 jaar.

Volleybal
Het jaarlijkse volleybaltoernooi voor de jeugd start om 13.30 uur. Volleyballers van 16 jaar en ouder strijden vanaf 18.00 uur om de prijzen.

Zeskamp en feestavond
De feestweek in Sint Jansklooster wordt afgesloten met een zeskamp die om 13.30 uur begint. Als kers op de taart is er vanaf 21.00 uur een afsluitende feestavond in de tent m.m.v. De Suskes.

De activiteiten worden gehouden op het feestterrein aan de Monnikenweg. Voor enkele activiteiten is opgave en/of deelnamegeld verplicht. Meer info hierover treft u op: www.corsoklooster.nl/feestweek2018