Schaart weer presentator Corso

Corné Schaart presenteert komende vrijdag weer het Bloemencorso Sint Jansklooster. Hoe vaak hij de tocht naar het Wiedendorp heeft gemaakt weet hij niet meer precies. “Het kan de zevende of de negende editie zijn”, lacht de inwoner van Zwartsluis.

Hij was bij Zwartewater FM destijds collega van Wim Odink, die nauw verweven is met het corso. “Ze zochten een tweede speaker naast Wim. Toen ze belden heb ik meteen ja gezegd, maar toen ik neerlegde vroeg ik me meteen af waar ik ja tegen had gezegd. Ik was nog nooit op een corso geweest…”, zegt Schaart.2015-08-15 12.24.40 (Medium)

De eerste editie keek hij meteen zijn ogen uit. “Wat een prachtig evenement. De wagens zijn fantastisch en eigenlijk zijn ze sinds die eerste keer alleen maar mooier geworden. Ik vraag me wel eens af wanneer het omslagpunt komt. Het kan niet altijd maar fantastischer worden, lijkt me”, zegt Schaart.

Hij kwam blanco binnen in Sint Jansklooster, maar is ondertussen een redelijke kenner. “Al weet ik nog steeds weinig van techniek enzo. Ik ben een toeschouwer die presenteert, zeg ik altijd. Geen jurylid. Jarenlang presenteerde ik ook de presentatieavond vooraf en dan leer je steeds meer over het corso. Buiten dat blijft de sfeer in het dorp het leukste. Het is een enorm evenement en het is gigantisch wat een dorp als Sint Jansklooster tot stand brengt.”

Schaart presenteerde verder onder meer onderdelen van het W.G. van der Hulstfestival en de kampioenswedstrijd van DESZ 1. “Door zo’n microfoon praten vind ik hartstikke leuk. Kritiek op de presentatie bij het corso krijg ik eigenlijk nooit. Ik heb niet de indruk dat de toeschouwers wat dat betreft heel kritisch zijn. Mensen vinden het leuk dat ik dit doe.”

Schaart doet dat vrijdag weer om 14.00 uur en bij de avondrondgang vanaf 20.30 uur. Alle informatie over het corso op www.corsoklooster.nl.