Piet Paulusma weer naar Bloemencorso Sint Jansklooster

Ook dit jaar heeft Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) weer Piet Paulusma naar Sint Jansklooster weten te lokken. De weerman heeft een jarenlange relatie met de organisatie van het corso. Hij bezoekt Sint Jansklooster sinds 1999 jaarlijks tijdens de voorbereidingen in de laatste week voor het Bloemencorso.

Dit jaar zal Paulusma zijn weerpraatje presenteren aan de Kadoelen 1 bij de dahliareus van corsogroep Gaos. Op maandag 17 augustus is hij twee maal op SBS6 te zien zijn vanuit  Sint Jansklooster. Aan het begin van de avond live, tussen 19.00 en 19.30 uur, en aan het einde van de avond na de uitzending van het programma Hart van Nederland. Er kijken dagelijks  gemiddeld tussen de 750.000 en 1 miljoen kijkers naar het  weerbericht van de Fries.

Het Kloosterse corso komt dit jaar veel op TV. Want op zaterdag 29 augustus zal Omroep Max aan het einde van de middag een samenvatting van het corso van een uur uitzenden op NPO 2. En daarnaast zal ook TV Oost op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus uitgebreid verslag doen op de regionale zender. Het Bloemencorso is op vrijdag 21 augustus.