Opnieuw record aantal deelnemers aan Jeugdcorso

Voor het tweede jaar op rij breekt het Jeugdcorso van Sint Jansklooster een record. Nog nooit eerder waren er zoveel deelnemers als dit jaar. Maar liefst tien versierde bloemenwagens komen op het parcours.

Daarmee wordt het Jeugdcorso zo langzamerhand een evenement van formaat. Al jarenlang stroomt Sint Jansklooster toe naar het parcours, maar ook steeds meer regiobezoekers komen voor het Jeugdcorso naar het dorp. Zij krijgen de ideale opwarmer voor het ‘grote’ TheaterCorso van vrijdag voorgeschoteld.

Tegelijkertijd laat de recorddeelname zien dat het met de toekomst van het evenement wel goed zit. “De jeugd van Sint Jansklooster krijgt bij geboorte het corsovirus in het bloed mee. Dit gaat van generatie naar generatie. Als bestuur zijn we heel blij dat zoveel kinderen actief bij het corso betrokken zijn. Die stromen straks door naar een van de grote bouwgroepen en daarmee is de toekomst van het evenement gewaarborgd.”

Het jeugdcorso is op donderdagavond 15 augustus. De start is 19.30 uur. Toegang gratis. De twee rondgangen van het TheaterCorso zijn een dag later om 14.00 en 20.30 uur. Op zaterdag 17 augustus is er het Theaterfestival.