Nieuwe voorzitter pr-commissie Bloemencorso Sint Jansklooster

‘Wat een samenwerking…’

Nieuw gezicht binnen de organisatie van Bloemencorso Sint Jansklooster: Germaine Rook. Sinds dit jaar is zij voorzitter van de pr-commissie van het evenement in haar woonplaats. Ze is onder de indruk van de samenwerking in het dorp. “Ik sta iedere keer vol verbazing te kijken hoe alle corsogroepen het voor elkaar krijgen. En het proces daarvoor is ook fascinerend.”

Rook is geboren en getogen in Sint Jansklooster. “Ik weet niet beter dan dat ik uitkijk naar de derde vrijdag van augustus. Je ontkomt er hier niet aan om besmet te raken met het corsovirus. Ik ben altijd onder de indruk van de samenwerking. Voordat een wagen ‘staat’ is er veel vertrouwen, talent, vriendschap, leiderschap, initiatief en organisatie nodig. Dat we in zo’n klein dorp twaalf dahliareuzen kunnen bouwen, is iets om trots op te zijn.”

Nu ze bestuurlijk betrokken is, merkt ze ook hoeveel er eigenlijk bij zo’n corso komt kijken. “Daar sta je als bezoeker inderdaad niet altijd bij stil. Het is een groots evenement wat een serieuze aanpak vraagt. In onze commissie werven we sponsoren, onderhouden we contacten met de pers en maken we promotie voor het corso. Dat doen we gelukkig met een mooi team.”

pr

En de aandacht voor het evenement is al jarenlang heel groot. “We krijgen bezoekers uit het hele land en tegenwoordig zelfs daar buiten. Dit zegt iets over het niveau van ons corso en onze ambitie: wij hebben de ambitie om ‘groots’ te zijn. Daarom ben ik van mening dat wij daarop maximaal moeten inzetten. Dit jaar zijn we ook erg blij dat we opnieuw Omroep Max en RTV Oost mogen verwelkomen ter promotie van ons evenement. Ook in het westen van het land hebben we contacten en zijn de mensen positief. Dus dat is veelbelovend!”

Ondanks alle inspanningen heeft de organisatie niet alle aspecten in de hand. “Een zonnetje aan de hemel maakt het corso helemaal af….en een regenbui is niet bevorderlijk voor de bloemenwagens. Buiten dat hoop ik vooral op een succesvolle rondgang zonder mankementen en dat iedereen vooral geniet.”