Nieuw record voor theaterwandeltocht

Ondanks de zware regenval heeft de Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster een nieuw record neergezet. Bijna zeshonderd mensen liepen mee met de vijf kilometer lange wandeling, waarbij deelnemers onderweg tegen allerlei verrassingen oplopen.

De activiteit van de Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) is na drie jaar al bijna niet meer weg te denken. Deelnemers zijn laaiend enthousiast over de wandeling. Die begint bij het dorpshuis en gaat daarna via de molen het buitengebied van Sint Jansklooster in, onder meer langs het Varkensbosje en het WMO-bos. Onderweg zijn er korte voorstellingen van de corsowagenbouwers, maar ook van bijvoorbeeld Garriet Jan en Annechien. Die voorstelling was te zien tijdens het rustpunt halverwege. Wandelaars kregen daar wat te drinken en een gevulde koek. Na afloop in het dorpshuis stond de soep klaar.

Dat het een goed jaar is voor FunFun bleek ook tijdens de wandeltocht. Zij kregen hier de theaterprijs. Debbie Boxum won de quiz: tijdens de wandeling kunnen deelnemers een vragenlijst invullen. Aan de tocht hielpen honderd vrijwilligers mee.

Foto: Klaas van der Linde