The Next ook favoriet onder het publiek

Wagenbouwers vinden zelf Olympia de beste
The Next ook favoriet onder het publiek
‘Vlucht naar het zuiden’ van The Next was ook onder het publiek van het Bloemencorso Sint Jansklooster favoriet. De groep kreeg vrijdagavond in het Wapen van Utrecht daarom
de publieksprijs uitgereikt. De wagenbouwers zelf vinden Olé van Olympia de mooiste corsowagen in 2014. Daarom is de ‘gouden dahlia’ voor Olympia.Voordat de prijzen werden uitgereikt keek COV-voorzitter Marten Heetebrij nog kort terug
op het afgelopen bloemencorso. “Een geweldige editie met vier foutloze rondgangen”, aldus de voorzitter, die ook nog even refereerde aan de hoge kijkcijfers voor de uitzendingen op Omroep Max. Een teken dat veel mensen het corso weten te waarderen. Hoogstwaarschijnlijk komt Max daarom ook volgend jaar weer naar Sint Jansklooster.
Na het openingswoord was het tijd voor een ware prijzenregen. Spannend is daarbij altijd wie de Gouden Dahlia wint. Olympia nam de prijs in ontvangst en hield Fun Fun en After Nero’s achter zich. The Next eindigde verrassend slechts op de vierde plaats, voor Symboliek, Alliance en PODB/De Brekers.
Tijdens de avond werden ook de winnaars van de fotowedstrijd van CameraNU bekendgemaakt. Janine Lok eindigde daarbij als derde, Boas van de Belt als tweede en de hoofdprijs ging naar Bert Koning. Die won een prachtige camera van het bedrijf uit Urk, die ondertussen al jarenlang een van de sponsoren van het Bloemencorso Sint Jansklooster is.