Jeugdcorso groeit uit tot volwassen evenement

Meer dan dertig bloemencreaties doen komende zaterdag mee aan het Jeugdcorso in Sint Jansklooster. Daarmee lijkt de miniversie van Bloemencorso Sint Jansklooster uit te groeien tot een volwassen evenement. Naast de bloemencreaties doen ook nog een behoorlijk aantal groepen van de basisscholen mee.

Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster verplaatste dit jaar het jeugdcorso naar september. Op die manier hoopt de organisatie op meer deelname. Ook raakt het evenement dan meer uit de schaduw van het ‘grote’ corso. Gezien de animo voor het corso lijkt de verplaatsing een schot in de roos. Na de zomer en met name na het grote corso schreven steeds meer groepen zich in. Daardoor zijn er dit jaar meer dan zes keer zoveel deelnemers dan in 2016.

Overal rond het dorp wordt momenteel gebouwd aan de dahliareusjes. Komende zaterdag is het resultaat te zien. Vanaf 15.30 uur trekt het lint over het van het grote corso bekende parcours. Naast de deelnemers lopen ook de korpsen Jong Advendo uit Sneek, Jong Oranje uit IJsselmuiden en het Jeugdkorps van de showband uit Urk mee.

De prijsuitreiking is om 18.30 uur. Daarna start er een familiefeest in de feesttent op het evenemententerrein.