Gouden Dahlia voor Groep Hebbes

Prachtig gebaar van de corsogroepen in Sint Jansklooster: Groep Hebbes wint dit jaar de Gouden Dahlia. Dat maakte voorzitter Marten Heetebrij van Christelijke Oranjevereniging Sint Jansklooster (COV) zaterdagavond bekend in de feesttent. De Gouden Dahlia gaat jaarlijks naar de wagen die de corsogroepen zelf het beste vinden.

Dit jaar kiezen de groepen voor Groep Hebbes, die zich vanwege een sterfgeval in de groep terugtrok voor het corso. “Een hart onder de riem voor de groep en een stimulans om door te gaan”, lichtte Heetebrij zaterdagavond in een schitterende ambiance toe. Twee leden van Groep Hebbes bedankten, ook namens de familie, in een volle feesttent alle corsogroepen en andere betrokkenen voor de steun die zij de afgelopen weken hebben ontvangen. Dat leverde een indrukwekkend applaus op, dat na de bekendmaking van de Gouden Dahlia nog eens werd herhaald. Een mooie blijk van de saamhorigheid in Sint Jansklooster.

Daarna maakte Heetebrij in een kolkende tent ook de winnaars van de Figuratieprijs en de Verlichtingsprijs bekend. Fun Fun sleepte naast de Ereprijs ook de prijs voor de mooiste verlichting in de wacht. De groep bleef daarbij Olympia en The Next voor. De Figuratieprijs ging naar de After Nero’s, die met Handelsgeest voor veel spektakel zorgden. Fun Fun en Deurgoan werden tweede en derde.

Met het traditionele Wagenbouwersfeest op zaterdag en een tentdienst op zondag sluit COV de corsoweek af.