Fun Fun wint opnieuw het TheaterCorso

Voor de tweede keer op rij heeft Fun Fun het TheaterCorso gewonnen. Dat deden ze dit keer met de prachtige wagen ‘Bram’, die een jongentje uitbeeldt die op zijn slaapkamer droomt dat hij dirigent is van een groot orkest. Alliance (met Duikvlucht) en de After Nero’s (Verdekt Opgesteld) maakten het verrassende podium compleet.

Fun Fun dacht vooraf niet voor de prijzen in aanmerking te komen. Na alle inspanningen van vorig jaar kozen ze voor een minder energie kostend ontwerp, nadat ze een eerste idee ook nog eens al diep in de lente verscheurden. Vooral tijdens het avondcorso bleek Bram toch de terechte winnaar. De prachtig verlichte muzikanten zorgden voor een imposant schouwspel. Genoeg om de concurrentie voor te blijven. Dat Alliance en After Nero’s daarbij hoorden, had vooraf vermoedelijk niemand voorspeld. Zij kwamen echter met uitstekend vormgegeven wagens op het parcours.

Daarmee bleven ze de traditionele toppers van Olympia en The Next zelfs voor. Symboliek, Deurgoan, Forza en PODB De Brekers vormden vervolgens de middenmoot. The Bottle koos met The Great Wall voor een gedurfd ontwerp (de langste corsowagen uit de historie), maar kwam daarmee niet verder dan een 10e plaats. Gaos, Kluitenberg en Groep Hebbes eindigden in de lagere regionen. Het valt tegenwoordig ook niet mee om hoog te scoren tijdens het TheaterCorso, want ook dit keer kwamen alle groepen weer met kwaliteit op de proppen.

Dat leverde veel applaus op van het massaal opgekomen publiek. Alleen tijdens de middagrondgang waren er al achtduizend mensen. Jammer was dat het avondcorso grotendeels in de regen moest worden afgewerkt, terwijl het ’s middags nog stralend zomerweer was. Desondanks bleven weinig mensen thuis. Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van het CDA deed dat zeker niet. De Zwollenaar mocht de prijzen uitreiken. Hij wees op de grote prestaties die alle corsogroepen hebben geleverd. Zij zetten Sint Jansklooster al jarenlang op de kaart, aldus Van Hijum. Voorafgaande aan het middagcorso is een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Prins Johan Friso. Dat leverde een indrukwekkend zwijgen op in Sint Jansklooster.

Prijs Corsogroep Puntenaantal
Ereprijs Fun Fun 4310
2 Alliance 3860
3 After Nero’s 3810
4 Olympia 3700
5 The Next 3560
6 Symboliek 3490
7 Deurgoan 2510
8 Forza Flower 2350
9 PODB cq De Brekers 2200
10 The Bottle 2160
11 Gaos 2110
12 Kluitenberg 1910
13 Groep Hebbes 1340